Werkwijze

Wat doet een therapeut?
Mano-Therapeuten werken volgens protocollen. Vanuit het intake-gesprek wordt duidelijk welk probleem primair is. Op basis hiervan wordt samen met cliënt een behandelprotocol opgesteld.
Standaard onderdelen bij elke behandeling:

  • Een voeding en allergiemeting
  • Drukpuntmassage
  • Holistic Pulsing

Afhankelijk van de persoonlijke behoeftes en inschatting van de Mano-Therapeut, zijn er tijdens een consult, meerdere protocollen mogelijk. De basis wordt gevormd door de drie onderdelen die hieronder worden toegelicht. Tijdens de behandeling worden nog méér protocollen aangeboden. Dit is helemaal afhankelijk van jouw lichaam, jouw klachten en blokkades..

Voeding en allergiemeting
Door te meten waar een lichaam gevoelig voor is of een tekort aan heeft, kan een behandelplan worden gemaakt. Met een bio-sensor wordt allergieën, intoleranties, een tekort aan vitamines en mineralen uitgemeten. De doelstelling is dat door middel van een – veelal tijdelijk – dieet, door de juiste voeding het lichaam geholpen wordt weer in balans te komen.

  • Iemand kan bijv. darmproblemen hebben omdat zijn/haar spijsverteringsstelsel niet tegen bepaalde voedingsmiddelen kan. Dit kan tijdelijk zijn. 
  • Iemand kan ook echt uitgeput zijn omdat hij/zij een tekort of teveel heeft van een bepaalde vitamine of mineraal.

Drukpuntmassage
Bepaalde delen van het lichaam kunnen pijn of spanning ondervinden omdat op die plaatsen knelpunten aanwezig zijn (blokkades). Met de duimen of de handpalmen wordt het ‘knelpunt’ behandeld, een plek waar de energie niet vrijuit kan stromen. Door te kloppen, te wrijven of te drukken komt de energie weer vrij.

Met deze techniek kan het proces van heling snel op gang gebracht worden. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Door te drukken op de meridiaanpunten worden lichamelijke en psychische klachten in kaart gebracht. Met het blote oog zie je ze niet, maar van je kruin tot je tenen lopen allerlei energiebanen (meridianen). Samen vormen ze een onzichtbaar netwerk (zoals je bloedbaan) die lichaamsenergie zo soepel mogelijk door je lichaam transporteert.

Holistic Pulsing
Het lichaam bestaat voor 70% uit vocht. Je kunt het ritme van een lichaam in beweging zetten om te laten ontspannen en zich te resetten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de techniek van Holistic Pulsing .Deze zachte massagetechniek (waarbij je geheel gekleed kunt blijven) is geschikt voor jong en oud.

Deze techniek zorgt ervoor dat er voortdurend een pulserende golf door het lichaam loopt door het lichaam te schudden, te wiegen. Hierdoor worden blokkades opgelost die zijn ontstaan doordat spanningen zich hebben opgehoopt in het lichaam, bijvoorbeeld in spieren of organen. Deze techniek werkt ondersteunend in het totale helingsproces. Holistic Pulsing zorgt ervoor dat je het ritme van je lichaam terugvindt en je weer kunt ontspannen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
Chat openen
Scan de code
Hallo,
Waarmee kunnen we u helpen?